Gemeenteraadslid
Tanguy Veys
Welkom op de webstek van Tanguy Veys

Nieuws

"Eigen volk eerst" is troef bij allochtone kiezers in Gent

10 juni 2010

Eigen volk eerst ! Deze slogan associeert men normaal met het Vlaams Blok/Vlaams Belang, maar in Gent heeft deze slogan een totaal andere betekenis. In de typische wijken Muide, Brugse Poort en Wondelgemstraat wordt daar het "eigen volk eerst"-principe door de vreemdelingen letterlijk toegepast. Daar doet het er niet toe voor welke partij je opkomt (CD&V, sp.a, Open VLD, Groen!, Lijst Dedecker, …) als je maar van vreemde origine bent.

Dankzij die allochtone stem werd sp.a’er Daniël Termont in 2006 burgemeester in Gent en sindsdien hengelt bijna elke partij in Gent van enige omvang naar de gunst van die allochtone kiezer. Elke partij? Nee, het Vlaams Belang vult zijn lijsten met politiek personeel dat omwille van zijn inhoudelijke kwaliteiten en niet omwille van zijn etnische oorsprong de kiezer moet overtuigen.

Wat die allochtone kiezers in ruil krijgen voor hun stem is minder duidelijk, want de voorbije jaren bakten die verkozen “alibi-allochtonen” er meestal niets van, werd hun mening totaal genegeerd of waren ze dermate machteloos dat ze als overtuigde moslim zelfs niet in staat waren om bijvoorbeeld het hoofddoekenverbod bij het Gentse stadspersoneel tegen te houden.

Het spreekt dan ook voor zich dat veel allochtonen Gent zelf niet hoog oplopen met volgend nieuwe blik alibi-allochtonen dat naar aanleiding van 13 juni ’10 werd opengetrokken:

- Cemal Cavdarli, 3de effectief Kamer voor LDD
- Veli Yüksel, 10de opvolger Kamer voor CD&V
- Resul Tapmaz, 6de effectief Kamer voor sp.a
- Saban Gök, 9de opvolger Senaat voor sp.a
- Mahmut Öz, 10de effectief Kamer voor Open VLD
- Salah-Edine Ouail, 12de effectief Kamer voor Open VLD
- Cengiz Cetinkaya, 6de effectief Kamer voor Groen!
- Arfan Saber, 6de effectief Senaat voor Groen!

Ze zullen het nooit leren…


Categorie:   Gentse politiek


Wil u ook een webstek als deze voor uw afdeling, district, koepel of regio?